Skip to main content
Gammelt vindue

Byvandringer i Køge

Photo: VisitKøge

Køge er en af de byer i landet, der har flest velbevarede bindingsværkshuse i bymidten. Oplev Danmarks ældst daterede bindingsværkshus fra 1527 og landets ældst fungerende rådhus fra 1552.

På byvandringer i Køge midtby oplever du på den ene side de gamle smukke, velbevarede huse, der fortæller byens lange historie, og på den anden side Køge som den driftige, moderne by med et levende handels- og kulturliv, der bl.a. giver rig mulighed for ferieshopping. Siden 1966 har Køge haft et særligt program for bevarelsen af de gamle bygninger, både de privatejede og de, som kommunen ejer. Derfor besøges byen hvert år af mange grupper, der på byvandringer får fortalt byens historie og ser på de smukke, velbevarede huse.

Byvandringer

Fra forår til efterår arrangeres guidede byvandringer i Køge (der guides på dansk). Billetter á kr. 65,- købes hos VisitKøge eller på www.billetto.dk (søg på Køge). Salget starter 1. marts 2023.

Turene har fokus på forskellige emner,. På turen "Køges gårde" besøges en række af byens hyggelige gårde, og du får lært, hvorfor det fx. hedder Grisegården. På byvandringen hører du bl.a. om Køge som købstad og hekseprocesserne, som har fundet sted i byen. På turen "Konger og krige" fortælles om kongernes indvirkning på Køges historie, og der udpeges nogle af de steder, hvor man kan se tegn efter konger indflydelse.

Mørketure

Som noget nyt kan der bestilles en stemningsfuld byvandring med mørke historier. Her kommer man med en guide rundt i Køges hyggelige gader ved tusmørkets frembrud og hører om Køges mørke historie samt om, hvordan det har været at leve i den tid, hvor der ikke var lys (gadelamper) i byen. Der fortælles også om vægterens rolle i samfundet, krydret med vægtersange.

Vandringer 2023

Bestil hos VisitKøge, tlf. 69 15 61 70 eller via www.billetto.dk - søg på Køge. Datoer for 2023 kommer omkring marts.

Gå din egen byvandring

Hvis du selv vil gå en byvandring i Køge, kan du få et gratis byvandringskort hos VisitKøge, der beskriver de gamle huse samt lidt af det nye i byen.

Se byvandringskortet her

BESTIL DIN EGEN BYVANDRING

Byvandringer i Køge kan også arrangeres for grupper. Der kan være op til 40 gæster på hver tur. Er selskabet på flere end 40, skal der bruges flere guider. Der kan arrangeres ture hele året rundt.

Turen tager 1½ time. Prisen på hverdage indtil kl. 17.00 koster kr. 800 for op til 10 personer. Fra person nr. 11 og derover koster det derudover kr. 25 pr. person. På hverdage fra kl. 17 og på lørdage fra kl. 13 lægges et tillæg på kr. 100 på prisen. På søn- og helligdage lægges kr. 200 på prisen.

Bestil din tur her

Vandring på havnen

Er du interesseret i at høre om de kæmpe forandringer på området omkring Køge Havn, kan du med fordel bestille en havnevandring i stedet for. Det kan være svært at følge med i den rivende udvikling, der foregår i Køge. Derfor vil VisitKøge gerne give nogle flere en chance for at få et bedre indblik i udviklingen med en guide til at fortælle undervejs.

De nye vandringer tager udgangspunkt ved Køge Torv og går derefter ned over banen. Undervejs vil der bl.a. blive sat fokus på stationsområdet, kulturruten Tråden, de nye grønne byrum, de midlertidige byrum på Søndre Havn samt den kommende underføring ved jernbanen og Stationsbroen, som begge skal binde den gamle bydel sammen med havneområdet på tværs af jernbanen.

Køge Marina
Photo: Lars Kleist

Follow VisitKøge on: